Огромна опашка се образува пред Уестминстърския дворец, докато хиляди хора чакаха възможност

...
Огромна опашка се образува пред Уестминстърския дворец, докато хиляди хора чакаха възможност
Коментари Харесай

Вижте огромните опашки от хора, чакащи да отдадат последна почит пред ковчега на Елизабет II

Огромна опашка се образува пред Уестминстърския замък, до момента в който хиляди хора чакаха опция да видят ковчега на кралица Елизабет II. Опашката се простираше през близкия мост Ламбет и по южния бряг на река Темза. На хората ще бъде разрешено да отдаде респект на кралицата в непрекъснат поток, 24 часа в денонощието, по време на четири дни, които ще продължат до сутринта на погребението на 19 септември. Всеки, решил да прекрачи прага на Уестминстър Хол, с цел да отдаде респект на кралицата, разполага с тъкмо 3 минути. 

Войници от церемониални подразделения на английската войска ще се редуват да пазят ковчега на 6-часови смени. Поклонението беше спряно за малко през нощта поради подготовка за погребението и за към час в Уестминистър Хол не се допускаха жители. А един от гардовете припадна от изтощеност, предава Нова телевизия.

Правителството предизвести, че опашката може да доближи до 16 километра по южния бряг на реката, извивайки се около забележителности като гигантското виенско колело " Лондонското око “ и реконструкцията на спектакъл " Глоуб “ на Шекспир.

Министърът на културата Мишел Донелан сподели, че някои хора може да се наложи да чакат на опашка до 30 часа, с цел да минат около ковчега преди погребението в понеделник.

Говорейки пред хората на опашката, архиепископът на Йорк Стивън Котрел иронизира: " Ние почитаме две огромни английски обичаи, да обичаме кралицата и да обичаме опашката “.

Около 750 000 опечалени се чака да минат през Уестминстър Хол, с цел да отдадат последна респект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР